Site coolinaria.ro

Mini-chec cu miere


Aceste prajiturele japoneze pufoase or sa va incante la micul dejun, ca desert sau gustare de dupa-amiaza.

Mini-chec cu miere

Ingrediente:
  • 2 albusuri, la temp. camerei
  • 2 galbenusuri, la temp. camerei
  • 5 linguri zahar tos
  • 40 gr faina, cernuta
  • 1 lingura miere dizolvata cu 1 lingura de apa fierbinte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Puneti albusurile in bolul mixerului si bateti-le 30 de secunde la viteza mare pana devin usor spumoase.
Adaugati zaharul, cate o lingura odata si continuati sa bateti pana se formeaza varfuri tari.
Adaugati pe rand galbenusurile la viteza medie spre joasa, pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugati faina cernuta si mixati pana se incorporeaza.
Adaugati si mierea diluata si mai mixati 1 minut.

Turnati aluatul in 4 forme mici de copt (capacitate 125 ml), pana la jumatate din inaltime, pe care le asezati apoi intr-o tava de cuptor.
Loviti usor formele de blatul de lucru, pentru a indeparta eventualele bule de aer.
Dati la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumenesc.
Lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!