Asigurati-va ca ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a le amesteca.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti o forma de copt de aprox. 13 cm diametru si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati-o deoparte.
Puneti zaharul, iaurtul, uleiul, oul, esenta de vanilie, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie intr-un castron mare si amestecati cu telul pana se incorporeaza.
Cerneti in amestec faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare si incorporati usor cu telul.
Transferati aluatul obtinut in forma de copt si nivelati cu o spatula.
Dati la cuptor 40-45 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Daca observati ca se rumeneste prea tare deasupra, acoperiti-o cu un "cort" din folie de aluminiu.
Lasati prajitura sa se raceasca de tot in forma, pe un gratar.
Desprindeti prajitura de marginile formei cu ajutorul unei spatule si rasturnati-o pe un platou.
Pudrati cu zahar si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!