Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii de paste aromate absolut delicioase.
Intr-o tigaie, amestecati firimiturile cu 30 ml ulei si rumeniti la foc mediu 10 minute.
Asezonati cu sare si piper si transferati intr-un castronel.
In aceeasi tigaie, incingeti uleiul ramas la foc mediu.
Adaugati usturoiul si fulgii de ardei iute si lasati pe foc 10-12 minute sa se infuzeze uleiul.
Asezonati cu sare si piper.
Adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si luati de pe foc.
Aduceti la fierbere o oala mare de apa cu sare.
Adaugati pastele si fierbetiu-le 3-4 minute sau pana devin al dente.
Scurgeti bine pastele si transferati-le intr-un castron.
Adaugati imediat rucola, uleiul infuzat cu usturoi si firimiturile rumenite.
Amestecati usor cu un cleste de bucatarie.
Impartiti pastele in farfurii, stropiti-le cu zeama de lamaie si presarati parmezan ras.
Foto: Flickr
Pofta buna!