Un delicios cheesecake cu ciocolata amaruie, care se prepara la cuptor cu o zi inainte de a-l servi.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 23 cm si tapetati fundul formei cu hartie de copt.
Amestecati bine toate ingredientele pentru crusta si apasati ferm pe fundul formei (nu si pe pereti).
Dati la cuptor 6 minute, cat sa se inchege putin.
Lasati deoparte cat preparati umplutura si cuptorul sa ramana pornit.
Topiti ciocolata la microunde sau baie de aburi.
Intr-un castron amestecati cele 2 tipuri de branza cu smantana, zahar brun, cacao, amidon de porumb si sare, pana se omogenizeaza.
Incorporati ouale, unul cate unul.
Incorporati cu o spatula ciocolata topita.
Turnati umplutura peste crusta si izbiti forma de masa, pentru a elimina eventualele bule de aer.
Nivelati si puneti forma intr-o tava adanca de cuptor.
Turnati apa fiarta in tava, pana la jumatate din inaltimea formei.
Coaceti prajitura aprox. 1 ora, pana ce pare ca s-a asezat si s-a uscat.
Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca prajitura in el o ora, appoi scoateti-o din cuptor si baia de apa si lasati inca o ora sa se raceasca pe un gratar.
Treceti un cutit pe marginea formei pentru a desprinde prajitura de ea, dar nu o scoateti inca.
Acoperiti-o cu folie alimentara si dati la rece peste noapte.
A doua zi, scoateti cheesecake-ul din forma, feliati si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!