Site coolinaria.ro

Mancare de linte cu rosii


Pe post de garnitura, aceasta mancare poate servi 6 persoane, iar ca fel principal 4.

Mancare de linte cu rosii

Ingrediente:
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati grosier
  • 3 cm ghimbir, curatat si tocat
  • 40 gr unt
  • 350 gr rosii, tocate (sau 1 conserva)
  • 1 lingura pudra curry
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 350 gr linte rosie
  • 900 ml supa de legume
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • frunze de coriandru, tocate
Mod de preparare:
Puneti ghimbirul, usturoiul si ceapa in robotul de bucatarie si pasati pana obtineti consistenta de piure fin.
Incingeti untul intr-o tigaie adanca si adaugati piureul, rosiile si condimentele si sotati 5 minute.
Adaugati supa, zeama de lamaie si lintea si asezonati cu sare si piper.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si fierbeti inabusit 20 de minute sau pana incepe sa se zdrobeasca lintea.
Gustati si mai adaugati sare sau piper.
Serviti cu coriandru tocat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!