Site coolinaria.ro

Ceai negru cu lapte


O cana de ceai cald (nu chiar fierbinte) poate face minuni la raceala! Puteti mari cantitatea de lapte daca doriti un ceai cremos, iar zaharul il puteti inlocui cu miere.

Ceai negru cu lapte

Ingrediente:
  • 750 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • 10 pastai de cardamom
  • 8 cuisoare
  • 250 ml lapte
  • 5 lingurite zahar (sau dupa gust)
  • 3-4 pliculete de ceai negru
Mod de preparare:
Zdrobiti toate condimentele intr-un mojar.
Turnati apa intr-o craticioara, adaugati condimentele si aduceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 10 minute.
Adaugati laptele si zaharul si readuceti la fierbere.
Adaugati pliculetele de ceai, acoperiti si luati de pe foc.
Dupa cateva minute, strecurati ceaiul in cani si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!