Site coolinaria.ro

Ardei umpluti in stil grecesc


Incercati si varianta greceasca a ardeilor umpluti, cu carne de vita, spanac, dovlecei si bulgur.

Ardei umpluti in stil grecesc

Ingrediente:
  • 450 gr carne de vita tocata
  • 280 gr spanac congelat, dezghetat si stors
  • 1 dovlecel mediu, ras grosier
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 115 gr bulgur
  • 1 ou, batut usor
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 4 ardei grasi rosii, taiati in 2 pe lungime si curatati de seminte
  • 800 gr rosii din conserva, tocate fin
  • 40 gr branza feta maruntita
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un castron mare, amestecati bine carnea tocata cu spanac, dovlecel, ceapa, bulgur, ou batut, oregano, sare si piper.

Puneti jumatatile de ardei intr-o tava de copt si umpleti fiecare jumatate cu compozitia preparata.
Acoperiti cu rosiile tocate din conserva si presarati cu branza feta.
Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor 30 de minute.
Indepartati folia si mai coaceti inca 25 de minute, pana se patrunde bine umplutura si se inmoaie ardeii.

Foto: Flickr


Pofta buna!