Site coolinaria.ro

Budinca de carne cu chimen


Mereu am fost convinsa ca modul cel mai potrivit pentru a folosi chimenul este presarat pe saratele. Dar, experimentand am ajuns la o combinatie care, poate la inceput o sa ti se para ciudata, dar este extrem de gustoasa: budinca de carne cu chimen.

Budinca de carne cu chimen

Ingrediente:
  • 500g de carte tocata
  • 5 cartofi
  • 2 cepe medii
  • 5 castraveti in otet
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • sare
  • piper
  • chimen si marar
Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja, ii cureti si ii tai felii (nu foarte subtiri). Ceapa o calesti in putin ulei, adaugi carnea tocata, sare, piper si chimen si lasi pe foc pana incepe sa fiarba. intr-o tava termorezistenta sau pentru cuptor, unsa cu putin ulei, pui un rand de cartofi, apoi un rand de carne, urmatorul fiind castravetii in otet taiati felii.

Deasupra pui un alt strat de cartofi si torni peste ei un amestec facut din 2 oua, 2 linguri lapte si putin marar tocat marunt.

Dai vasul la cuptor la foc mediu pana se rumenesc catofii deasupra.


Pofta buna!