Site coolinaria.ro

Praz cu masline si usturoi


Serviti prazul copt in vin ca aperitiv sau fel principal vegetarian.

Praz cu masline si usturoi

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 12 catei de usturoi, curatati
  • 8 buc. praz, taiati in 2 pe lungime
  • 80 gr masline negre, fara samburi, conservate in ulei
  • 250 ml supa de legume
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat
  • 20-25 ml ulei de masline
  • 4 felii paine integrala
  • 5 gr patrunjel tocat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Asezati jumatatile de praz intr-o tava de copt de aprox. 25x35 cm, cu partea taiata in jos.
Lasati deoparte un catel de usturoi, pentru uns painea, si presarati restul usturoiului impreuna cu maslinele, peste bucatile de praz.
Turnati deasupra supa de legume si vinul si presarati cu cimbru.
Stropiti cu ulei si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor 30 de minute.
Indepartati folia si mai coaceti 40 de minute pana se rumeneste si se inmoaie prazul.

Prajiti painea, taiati in doua catelul de usturoi lasat deoparte si frecati cu el feliile de paine.
Puneti cate o felie de paine pe o farfurie intinsa si acoperiti cu amestecul de praz cu masline si usturoi.
Stropiti cu zeama din tava si ornati cu patrunjel.

Foto: Flickr


Pofta buna!