Site coolinaria.ro

Mancare de vinete cu rosii


Inspirati-va din aceasta reteta a lui Jamie Oliver si creati un preparat vegetarian satios si foarte aromat!

Mancare de vinete cu rosii

Ingrediente:
  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, tocate grosier
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 ceapa rosie mica, curatata si tocata fin
  • 2 catei de usturoi, curatati si feliati subtire
  • 1 legatura patrunjel, tocata fin (frunzele separate de codite)
  • 2 linguri capere marinate - clatite, inmuiate si scurse
  • 1 mana masline verzi, fara samburi
  • 30-40 ml otet aromat cu ierburi
  • 5 rosii mari, coapte, tocate grosier
  • 2 linguri fulgi de migdale, usor prajiti
Mod de preparare:
Incingeti ulei de masline intr-o tigaie mare.
Adaugati cubuletele de vinete cu oregano si asezonati cu putina sare.
Amestecati usor, pentru ca vinetele sa se acopere uniform cu ulei.
Gatiti la foc mare 4-5 minute, agitand tigaia din cand in cand.

Dupa ce se rumenesc uniform bucatile de vinete, adaugati ceapa, usturoiul si coditele de patrunjel tocate.
Mai lasati pe foc un minut si, daca vi se pare prea uscata mancarea, mai adaugati ulei.
Adaugati caperele scurse si maslinele si stropiti cu otetul infuzat cu ierburi.
Dupa ce se evapora tot otetul, adaugati rosiile si lasati sa se inabuse 15 minute pana se inmoaie.

Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Stropiti cu ulei de masline si serviti mancarea presarata cu frunzele de patrunjel tocate si fulgi de migdale.

Foto: Flickr


Pofta buna!