Inspirati-va din aceasta reteta a lui Jamie Oliver si creati un preparat vegetarian satios si foarte aromat!
Incingeti ulei de masline intr-o tigaie mare.
Adaugati cubuletele de vinete cu oregano si asezonati cu putina sare.
Amestecati usor, pentru ca vinetele sa se acopere uniform cu ulei.
Gatiti la foc mare 4-5 minute, agitand tigaia din cand in cand.
Dupa ce se rumenesc uniform bucatile de vinete, adaugati ceapa, usturoiul si coditele de patrunjel tocate.
Mai lasati pe foc un minut si, daca vi se pare prea uscata mancarea, mai adaugati ulei.
Adaugati caperele scurse si maslinele si stropiti cu otetul infuzat cu ierburi.
Dupa ce se evapora tot otetul, adaugati rosiile si lasati sa se inabuse 15 minute pana se inmoaie.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Stropiti cu ulei de masline si serviti mancarea presarata cu frunzele de patrunjel tocate si fulgi de migdale.
Foto: Flickr
Pofta buna!