Optati pentru o glazura cremoasa aromata cu lamaie, sau pur si simplu insiropati tortul intr-un amestec de zeama de lamaie cu zahar pudra (2 lamai si 30 gr zahar).
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de copt rotunda, cu diametrul de aprox. 23 cm.
Intr-un castron mare, amestecati iaurtul cu zahar si oua, pana se omogenizeaza.
Adaugati faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie si amestecati usor.
Adaugati uleiul si amestecati pana se incorporeaza.
Continuati sa bateti cu telul pana obtineti un aluat fin.
Turnati aluatul in forma de copt si dati la cuptor 30-35 de minute, pana ce prajitura trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca pe un gratar 20 de minute, dupa care o scoateti din forma si o lasati sa se raceasca de tot.
Dupa ce se raceste prajitura, insiropati-o sau glazurati-o, dupa preferinta.
Foto: Flickr
Pofta buna!