Site coolinaria.ro

Prajiturele cu nuci caju


Obtineti aprox. 90 de fursecuri cu caju, cu care sa va delectati invitatii la orice ocazie.

Prajiturele cu nuci caju

Ingrediente:
  • 300 gr nuci caju
  • 200 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 galbenus, la temperatura camerei
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 250 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 5 ml apa / lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Rupeti 100 grame de caju in jumatati si asezati-le intr-o tava de cuptor intinsa.
Restul nucilor caju intregi puneti-le intr-o alta tava.
Dati la cuptor 10 minute tava cu jumatatile, pana se rumenesc.
Scoateti tava si lasati-o deoparte sa se raceasca.
Dati la cuptor 15-20 de minute tava cu nucile caju intregi, amestecandu-le din 5 in 5 minute in tava.
Scoateti din cuptor si lasati-le si pe acestea sa se raceasca de tot.

Puneti nucile caju intregi in robotul de bucatarie si pulverizati-le. Lasati deoparte.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Puneti untul in bolul mixerului si bateti la viteza medie 30 de secunde.
Cerneti zaharul pudra peste unt si mixati la viteza medie inca 2 minute.
Adaugati galbenusul si esenta de vanilie si bateti 1 minut pana se incorporeaza.
Adaugati nucile macinate si mixati pana se incorporeaza.
Cerneti faina cu sare in compozitie si amestecati cu o spatula pana se omogenizeaza.
Acoperiti bolul cu folie alimentara si dati la rece 30 de minute.

Formati bilute de aluat de aprox. 8 grame si puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2-3 cm intre ele.
Bateti galbenusul cu apa sau lapte si ungeti prajiturelele cu acest amestec.
Asezati pe fiecare biluta de aluat cate o jumatate de caju si apasati usor.
Ungeti din nou cu amestecul de galbenus.
Dati la cuptor 15-20 de minute, pana ce prajiturelele incep sa se crape la suprafata.
Scoateti tava pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot inainte de a le depozita intr-un recipient etans.

Foto: Flickr


Pofta buna!