Obtineti aprox. 90 de fursecuri cu caju, cu care sa va delectati invitatii la orice ocazie.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Rupeti 100 grame de caju in jumatati si asezati-le intr-o tava de cuptor intinsa.
Restul nucilor caju intregi puneti-le intr-o alta tava.
Dati la cuptor 10 minute tava cu jumatatile, pana se rumenesc.
Scoateti tava si lasati-o deoparte sa se raceasca.
Dati la cuptor 15-20 de minute tava cu nucile caju intregi, amestecandu-le din 5 in 5 minute in tava.
Scoateti din cuptor si lasati-le si pe acestea sa se raceasca de tot.
Puneti nucile caju intregi in robotul de bucatarie si pulverizati-le. Lasati deoparte.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Puneti untul in bolul mixerului si bateti la viteza medie 30 de secunde.
Cerneti zaharul pudra peste unt si mixati la viteza medie inca 2 minute.
Adaugati galbenusul si esenta de vanilie si bateti 1 minut pana se incorporeaza.
Adaugati nucile macinate si mixati pana se incorporeaza.
Cerneti faina cu sare in compozitie si amestecati cu o spatula pana se omogenizeaza.
Acoperiti bolul cu folie alimentara si dati la rece 30 de minute.
Formati bilute de aluat de aprox. 8 grame si puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2-3 cm intre ele.
Bateti galbenusul cu apa sau lapte si ungeti prajiturelele cu acest amestec.
Asezati pe fiecare biluta de aluat cate o jumatate de caju si apasati usor.
Ungeti din nou cu amestecul de galbenus.
Dati la cuptor 15-20 de minute, pana ce prajiturelele incep sa se crape la suprafata.
Scoateti tava pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot inainte de a le depozita intr-un recipient etans.
Foto: Flickr
Pofta buna!