Site coolinaria.ro

Aluat de placinta


Oricat ar fi de tentante ofertele pentru foietaj si aluat congelat din comert, nimic nu se compara cu cel preparat in casa.

Aluat de placinta

Ingrediente:
  • 225 gr faina, cernuta
  • 50 gr zahar pudra
  • 115 gr unt rece, taiat bucatele
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ou mare, batut
  • putin lapte
Mod de preparare:
Cerneti faina pe suprafata de lucru curata.
Cerneti deasupra zaharul pudra.
Adaugati bucatelele de unt si amestecati-le in faina cu varfurile degetelor, pana se formeaza cocoloase.
Adaugati coaja de lamaie si ce alte arome doriti sa folositi (de exemplu, vanilie).
Adaugati oul batut si un strop de lapte si amestecati pana obtineti o bila de aluat.
Nu framantati aluatul excesiv.
Continuati sa adaugati lapte pana ce aluatul ajunge la consistenta dorita: compact, dar nu lipicios.
Inveliti bila de aluat in folie alimentara si dati-o la rece 30 de minute inainte de a o folosi in deserturi de casa.

Aceasta reteta se poate prepara si in robotul de bucatarie, caz in care pulsati laolalta faina cu zahar, ou si unt, dupa care adaugati treptat laptele.
Amestecul din robot ar trebui sa capete singur forma unei bile de aluat dupa ce se adauga suficient lapte.
Nu procesati excesiv, pentru ca se va incalzi prea mult aluatul.

Dupa ce se odihneste aluatul la rece, intindeti-l conform instructiunilor pentru reteta pe care vreti s-o preparati si adaugati restul ingredientelor (umplutura).

Foto: Cookipedia


Pofta buna!