Aceasta supa de linte rosie cu morcovi se prepara in mod traditional cu ulei de argan, dar il puteti inlocui cu ulei din alune de padure.
Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie adanca.
Adaugati ceapa si morcovii, acoperiti si gatiti la foc mic pana incep sa se inmoaie.
Adaugati usturoiul si mai gatiti un minut.
Adaugati condimentele, amestecati si mai lasati un minut pe foc.
Adaugati lintea, amestecati, dupa care adaugati supa de pui.
Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba inabusit, acoperita partial, timp de 25-30 de minute, pana se inmoaie lintea.
Turnati in alt vas sa se raceasca putin, asezonati si adaugati zeama de lamaie.
Puneti din nou pe foc sa se incalzeasca.
Adaugati coriandru tocat si amestecati, pastrand putin si pentru ornat.
Stropiti cu ulei de alune de padure inainte de a servi.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!