Site coolinaria.ro

Supa marocana de linte


Aceasta supa de linte rosie cu morcovi se prepara in mod traditional cu ulei de argan, dar il puteti inlocui cu ulei din alune de padure.

Supa marocana de linte

Ingrediente:
  • 20-25 ml ulei din alune de padure + 20-30 ml pentru servit
  • 40 gr unt
  • 2 cepe mici, curatate si tocate
  • 740 gr morcovi
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1/2 lingurita pudra chili
  • 165 gr linte rosie
  • 1,5 L supa de pui
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 20 gr coriandru proaspat, tocat
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie adanca.
Adaugati ceapa si morcovii, acoperiti si gatiti la foc mic pana incep sa se inmoaie.
Adaugati usturoiul si mai gatiti un minut.
Adaugati condimentele, amestecati si mai lasati un minut pe foc.
Adaugati lintea, amestecati, dupa care adaugati supa de pui.
Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba inabusit, acoperita partial, timp de 25-30 de minute, pana se inmoaie lintea.
Turnati in alt vas sa se raceasca putin, asezonati si adaugati zeama de lamaie.
Puneti din nou pe foc sa se incalzeasca.
Adaugati coriandru tocat si amestecati, pastrand putin si pentru ornat.
Stropiti cu ulei de alune de padure inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!