Site coolinaria.ro

Cartofi wedges picanti


Condimentati cu usturoi, fulgi de ardei iute si busuioc, acesti cartofi la cuptor vor deveni garnitura preferata!

Cartofi wedges picanti

Ingrediente:
  • 6 cartofi medii
  • ulei pentru uns tava
  • 2 catei de usturoi, curatati
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (chilli)
  • 1 lingurita sare
  • 12 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Curatati cartofii si taiati-i in 8.
Acoperiti-i cu apa si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba inabusit 10 minute, dupa care ii scurgeti si-i lasati sa elimine aburii.
Puneti cartofii intr-o tava de copt pulverizata cu ulei.
Ungeti-i cu ulei de masline si coaceti-i 15-20 de minute sau pana devin crocanti.

In blender sau intr-un mojar, zdrobiti usturoiul cu busuioc, ulei de masline, sare si fulgi de ardei iute, pana se omogenizeaza.
Stropiti cartofii cu dressing-ul obtinut si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!