Cartofi wedges picanti
Condimentati cu usturoi, fulgi de ardei iute si busuioc, acesti cartofi la cuptor vor deveni garnitura preferata!
Ingrediente:
- 6 cartofi medii
- ulei pentru uns tava
- 2 catei de usturoi, curatati
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingurita fulgi de ardei iute (chilli)
- 1 lingurita sare
- 12 frunze de busuioc
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Curatati cartofii si taiati-i in 8.
Acoperiti-i cu apa si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba inabusit 10 minute, dupa care ii scurgeti si-i lasati sa elimine aburii.
Puneti cartofii intr-o tava de copt pulverizata cu ulei.
Ungeti-i cu ulei de masline si coaceti-i 15-20 de minute sau pana devin crocanti.
In blender sau intr-un mojar, zdrobiti usturoiul cu busuioc, ulei de masline, sare si fulgi de ardei iute, pana se omogenizeaza.
Stropiti cartofii cu dressing-ul obtinut si serviti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!