Site coolinaria.ro

Briose cu nuci si cartofi dulci


Atentie: acest desert deosebit provoaca dependenta! Cantitatile date sunt pentru 16 briose.

Briose cu nuci si cartofi dulci

Ingrediente:
  • 220 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • 60 gr nuci pecan prajite, tocate
  • 250 gr piure de cartofi dulci
  • 180 ml lapte
  • 60 gr unt topit
  • 2 oua, batute usor
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Pulverizati cu ulei o tava de briose sau folositi hartiute de copt.
Intr-un castron mare, amestecati bine primele 6 ingrediente (uscate).
In al doilea bol, amestecati bine urmatoarele 4 ingrediente.

Faceti o adancitura in mijlocul amestecului uscat si adaugati amestecul de cartofi dulci.
Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Umpleti formele de briose pe doua treimi.
Amestecati zaharul ramas (50 grame) cu scortisoara si presarati-l peste briose.

Dati la cuptor 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forme 5 minute, dupa care le scoateti pe un gratar.

Foto: Flickr


Pofta buna!