Site coolinaria.ro

Burgeri de fasole cu ovaz


Incercati acesti burgeri vegetarieni consistenti si veti vedea ca nu simtiti lipsa carnii.

Burgeri de fasole cu ovaz

Ingrediente:
  • 425 gr fasole neagra din conserva, scursa si clatita
  • 400 gr rosii cubulete din conserva
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 100 gr morcovi rasi
  • 50 gr patrunjel tocat
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 8 chifle
  • maioneza cu lamaie, usturoi si patrunjel
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Procesati in robotul de bucatarie: fasolea, rosiile, usturoiul, pudra de ceapa, ceapa verde, morcovii si patrunjelul.
Incorporati in amestec fulgii de ovaz si modelati compozitia sub forma de chiftele plate.
Puneti chiftelele pe o tava de cuptor.

Dati la cuptor 10 minute, dupa care porniti rezistenta (functia grill / rotiserie) si mai lasati 2 minute.
Serviti burgerii in chifle taiate pe din doua, cu sosul preferat (se recomanda maioneza cu lamaie, usturoi si patrunjel).

Foto: Flickr


Pofta buna!