Site coolinaria.ro

Supa crema de ciuperci


In loc de crutoane, serviti acesta clasica supa crema de ciuperci cu paine unsa cu unt.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 225 gr ciuperci feliate (de ex. crimini)
  • 1/2 ceapa tocata
  • cateva tulpini de telina, tocate
  • 500 ml supa (din concentrat)
  • 2 linguri faina
  • 250 ml lapte sau smantana
  • piper negru
Mod de preparare:
Sotati in 30 gr unt unt ciupercile cu ceapa si tulpinile de telina.
Incalziti supa si adaugati in ea ingredientele sotate.
Fierbeti inabusit 20 de minute.

Cu cateva minute inainte sa fie gata, topiti intr-o craticioara untul ramas (30 gr) la foc mic si adaugati faina.
Adaugati laptele sau smantana si amestecati usor sa se omogenizeze.
Condimentati cu piper din belsug - de sare nu mai e nevoie daca folositi supa din cub concentrat.

Strecurati supa de ciuperci si puneti in blender ciupercile cu ceapa si telina.
Procesati pana obtineti consistenta dorita (foarte fin sau cu bucatele de legume).
Transferati continutul blenderului in craticioara cu sos si amestecati.
Retineti ca supa se va mai ingrosa pe masura ce se raceste.

Foto: Flickr


Pofta buna!