Originara din Mexic, aceasta bautura are de obicei la baza migdale, seminte de susan, orez si orz.
Puneti intr-o oala apa, scortisoara, anason si cuisoare.
Aduceti la fierbere si luati de pe foc.
Acoperiti oala si lasati sa se infuzeze 30 minute.
Puneti orezul intr-un vas mare, aduceti apa din nou la fierbere, inlaturati condimentele si turnati apa fierbinte peste orez.
Acoperiti vasul si lasati la temperatura camerei minim 3 ore (sau peste noapte in frigider).
Dupa ce se umfla orezul, pasati-l in blender, cu tot cu apa ramasa.
Strecurati printr-o sita fina sau tifon si indepartati toate impuritatile.
In acest pas, ati obtinut lapte de orez aromat.
Puneti-l inapoi in blender impreuna cu pastaia de vanilie si migdalele oparite si omogenizati.
Mai strecurati o data si indulciti cu lapte condensat.
Foto: Flickr
Pofta buna!