Site coolinaria.ro

Turtite de mamaliga


Iti propun o reteta cat de poate de simpla si economica. Este buna de pus in practica in momentul cand ai mamaliga ramasa in plus.


Ingrediente:
  • 200g mamaliga rece
  • aproximativ 400g faina
Mod de preparare:
Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor si o amestecam impreuna cu faina adaugata treptat. Atentie, ca intra destul de multa faina, asadar va recomand sa adaugati cate putin pana obtineti o coca elastica.

Rupem bucatele din aluat, cam cat un mar mediu si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul presarat cu faina.

incingem o tigaie de teflon (fara sa adaugam ulei) si le coacem la foc potrivit, cate 4 minute pe fiecare parte. in momentul cand se umfla intoarcem turtita pe partea cealalta.

Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim: carne tocata si calita cu ceapa, ardei, usturoi, verdeata, sau cu branza si cascaval, etc.


Pofta buna!