Site coolinaria.ro

Morcovi la cuptor


O garnitura simpla si, in acelasi timp, deosebita, datorita ingredientelor parfumate cu care se serveste: menta proaspata si coacaze negre.

Morcovi la cuptor

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 450 gr morcovi, curatati si taiati pe lungime in 2 sau 4, in functie de grosime
  • 15 ml ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • un praf de boia de ardei
  • 10 ml otet balsamic
  • cateva fire de menta (frunzele maruntite)
  • 1 lingura seminte de pin prajite
  • 1 lingura coacaze negre uscate
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius.
Stropiti morcovii cu ulei si condimentati-i cu sare si boia de ardei.
Asezati-i intr-un singur strat pe o tava de copt.
Dati la cuptor 15 minute, dupa care ii intoarceti si-i stropiti cu otet balsamic.
Ii mai dati 15 minute la cuptor, pana se inmoaie si incep sa se basice.
Transferati pe un platou de servit si presarati cu seminte de pin, coacaze si menta.

Foto: Flickr


Pofta buna!