Site coolinaria.ro

Mazare cu tofu


Inlocuiti carnea din mancarea traditionala de mazare cu tofu marinat si serviti un preparat vegetarian picant extrem de bun.

Mazare cu tofu

Ingrediente:
  • 180 gr tofu, taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 140 gr mazare
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 125 ml vin alb
  • 250 ml supa de legume
  • sos de soia
  • ghimbir
  • boia de ardei iute, dupa gust
  • 1 catel usturoi, feliat
  • 500 ml apa
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare:
Intr-un castron, puneti la marinat tofu in apa, sos de soia si zeama de lamaie, minim 30 de minute.
Incalziti sau preparati supa de legume (din cub concentrat).
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si sotati ceapa cu usturoiul si boia de ardei.
Adaugati mazarea si ghimbirul si sotati.
Degalasati cu vin alb si lasati sa se evapore.
Adaugati supa de legume si mai lasati pe foc 10 minute, sa scada.
Adaugati tofu si mai gatiti 5 minute, amestecand bine.
Serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!