Site coolinaria.ro

Mini-tarte cu ricotta si miere


Aceste mini-tarte seamana mai degraba cu mini-cheesecake-uri si sunt delicioase servite cu inghetata de vanilie.

Mini-tarte cu ricotta si miere

Ingrediente:
  • 150 gr miere
  • 100 gr miez de paine maruntit
  • 500 gr ricotta
  • 50 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 ml iaurt
  • 250 gr mascarpone
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • o mana de fulgi de migdale
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti 6 forme ramekin de 250 ml si tapetati-le cu hartie de copt.

Impartiti miezul de paine in cele 6 forme.
Procesati ricotta cu zaharul in robotul de bucatarie, dupa care adaugati ouale, unul cate unul, continuand sa mixati.
Adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia migdalelor, si procesati pana se omogenizeaza.
Impartiti umplutura in cele 6 forme si presarati fulgii de migdale.

Dati la cuptor 35-40 de minute.
Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Serviti mini-tartele la temperatura camerei cu o portie de inghetata.

Foto: Flickr


Pofta buna!