Site coolinaria.ro

Risotto cu spanac si anghinare


Duceti garnitura de orez la un alt nivel, adaugand spanac, inimi de anghinare din conserva si branza feta!

Risotto cu spanac si anghinare

Ingrediente:
  • 1 L supa de legume
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 30 ml ulei de masline
  • 300 gr orez arborio
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 conserva inimi de anghinare (400 gr), scurse si taiate in 4
  • 1 lingura marar uscat (sau 2 linguri proaspat, tocat)
  • 285 gr spanac baby, spalat si scurs
  • 50 gr ceapa verde tocata
  • 110 gr branza feta maruntita
Mod de preparare:
Aduceti supa la fierbere si micsorati flacara.

Intr-o tigaie mare, la foc mediu spre tare, caliti usturoiul in ulei cateva secunde, pana se rumeneste.
Adaugati orezul si amestecati bine sa se acopere boabele cu ulei.
Adaugati vinul, inimile de anghinare si mararul uscat (daca folositi marar proaspat, nu-l adaugati inca).
Amestecati pe foc pana se absoarbe tot vinul.
Turnati cate un polonic de supa fierbinte, amestecand des.
Dupa fiecare polonic adaugat, lasati pe foc pana ce orezul absoarbe mare parte din supa inainte sa-l adaugati pe urmatorul.

Dupa ce se absoarbe aproape toata supa si orezul se inmoaie aproape de tot (mai ramane putin al dente), adaugati spanacul si amestecati.
Dupa ce se inmoaie spanacul, fara sa-si piarda culoarea verde intens, luati tigaia de pe foc si adaugati ceapa verde, branza feta si mararul proaspat (daca nu ati folosit uscat).
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!