Site coolinaria.ro

Supa de varza cu spanac


O supa delicioasa si sanatoasa, care se prepara destul de des in Turcia si Iran.

Supa de varza cu spanac

Ingrediente:
  • 300 gr varza tocata
  • 30 ml ulei
  • 4 morcovi tocati
  • 450 gr spanac tocat
  • 25 gr patrunjel tocat
  • 25 gr coriandru tocat
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 70 gr naut din conserva
  • 65 gr linte (spalata)
  • 70 gr fasole alba (spalata)
  • 25 gr orez alb sau brun
  • 30 gr bulgur
  • 1 lingura pudra de turmeric
  • 1 ceapa tocata
  • sare, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti oala pe foc mediu spre tare si incingeti uleiul.
Prajiti ceapa pana se inmoaie, adaugati pudra de turmeric si mai lasati pe foc un minut.
Adaugati lintea si fasolea alba si amestecati pe foc inca un minut.
Adaugati suficienta apa si acoperiti cu capac.
Lasati sa fiarba pana incepe sa se inmoaie putin fasolea.
Adaugati morcovii si bulgurul si amestecati bine.
Micsorati flacara (mediu spre mic), acoperiti din nou cu capac si lasati sa fiarba inabusit pana se fierb bine morcovii.

Adaugati usturoi, orez, patrunjel, coriandru, spanac si varza.
Completati cu 1,2 litri de apa si amestecati bine.
Acoperiti si lasati pe foc pana se fierb toate legumele.
Adaugati nautul din conserva si asezonati cu sare, dupa gust.
Amestecati bine si mai lasati pe foc 5 minute.

Serviti cu smantana sau, daca vreti un preparat mai dietetic, cu iaurt.

Foto: Flickr


Pofta buna!