Site coolinaria.ro

Tofu jumari cu spanac


Inlocuiti omleta plina de colesterol cu branza tofu amestecata cu spanac, ardei, masline si ceapa.

Tofu jumari cu spanac

Ingrediente:
  • 450 gr tofu, scurs si presat usor
  • 15 gr fulgi de drojdie inactiva (nutritiva)
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 ceapa tocata
  • 3 linguri usturoi zdrobit
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 100 gr masline, taiate in doua
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • sare si piper, dupa gust
  • 450 gr spanac, spalat si taiat fasii
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, maruntiti tofu cu furculita. Adaugati drojdia nutritiva si turmericul si amestecati bine. Lasati deoparte.
Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si sotati-o pana devine transparenta. Adaugati usturoi, ardei gras si masline, amestecati si mai lasati pe foc cateva minute.
Adaugati amestecul de tofu si mariti flacara. Gatiti 10 minute, amestecand incontinuu, pana ce se evapora toata zeama lasata in tigaie.
Adaugati zeama de lamaie si condimentele si mai amestecati pe foc pana se evapora si de data asta tot lichidul. Aveti grija sa nu se lipeasca tofu de tigaie, razuind mereu.
Cand pare ca e gata, asezonati dupa gust si micsorati flacara. Adaugati spanacul, amestecati si mai lasati pe foc un minut, cat sa se ofileasca.
Luati de pe foc si serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!