Puteti condimenta acest preparat, dupa gust, cu fulgi de ardei iute, masline feliate, oregano, busuioc...
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de fel principal vegetarian sau 4 portii de garnitura.
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Fierbeti sau coaceti cartofii, dar fara sa se inmoaie prea tare.
Lasati-i sa se raceasca putin si taiati-i cubulete de 2-3 cm.
Puneti cubuletele de cartofi intr-un castron impreuna cu nautul fiert.
Cat se fac cartofii, puneti sparanghelul intr-un strat in tava de copt si presarati-l cu feliutele de ceapa.
Intr-un colt al tavii, puneti cateii de usturoi nedecojiti.
Dati la cuptor pana se inmoaie cat de cat sparanghelul, dar ramane usor crocant, aprox. 15 minute, amestecand dupa 7 minute.
Scoateti tava din cuptor.
Scoateti usturoiul deoparte sa se raceasca si puneti sparanghelul in castronul cu cartofi si naut.
Dupa ce se raceste usturoiul, curatati-l si puneti-l intr-un castronel.
Zdrobiti-l cu furculita si amestecati-l cu vinegreta.
Turnati dressing-ul obtinut peste legume si amestecati usor.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Foto: Flickr
Pofta buna!