Serviti placintele cu lapte rece sau cafea fierbinte.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intindeti o foaie de aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina si taiati-o in 4.
Procedati la fel si cu a doua foaie de aluat.
Mixati crema de branza cu zaharul tos.
Adaugati smantana, esenta de vanilie si zeama de lamaie si mixati pana se omogenizeaza.
Puneti in mijlocul fiecarui patrat de aluat cate 2 linguri de crema.
Faceti o mica adancitura in mijlocul cremei si umpleti cu 1 lingura de dulceata.
Impaturiti placintele ca pe un plic si ciupiti colturile stranse la mijloc, ca sa nu se desfaca.
Puneti placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu albus.
Dati la cuptor 20-25 de minute sau pana devin pufoase si se rumenesc.
La jumatatea timpului de copt, intoarceti tava in cuptor, ca sa se faca uniform toate placintele.
Lasati sa se raceasca 20 de minute inainte de a glazura.
Pentru glazura, bateti zaharul pudra cu lapte si esenta de migdale.
Stropiti placintele cu acest sirop, cu ajutorul unei pungi de umplut.
Foto: Flickr
Pofta buna!