Salata de cartofi cu pastrav afumat
Obtineti 4 portii de salata inspirata din bucataria australiana, satioasa, de servit ca fel principal.
Ingrediente:
- 700 gr cartofi, curatati
- 1 lingurita sare
- 250 gr pastrav afumat
- 3 ridichi, feliate subtire
- 1/2 legatura ceapa verde, tocata
- 1/2 legatura patrunjel, tocat
- 60 ml iaurt grecesc
- 80 gr fulgi de migdale
- 1/2 lamaie
- sare si piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Aduceti la fierbere apa cu sare intr-o oala.
Taiati cartofii cubulete, puneti-i in oala si lasati sa fiarba 15 minute, cat sa se patrunda.
Scoateti-i din oala, clatiti-i cu apa rece si lasati-i deoparte sa se mai raceasca.
Curatati de piele si oase pastravul afumat si maruntiti-l.
Puneti intr-un castron: cartofi, pastrav, ridichi, ceapa vede si patrunjel.
Stropiti cu iaurt, presarati cu fulgi de migdale si stoarceti deasupra lamaie.
Amestecati bine si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!