Site coolinaria.ro

Nuci caju condimentate


Martha Stewart da un suflu nou nucilor caju, condimentandu-le cu ghimbir, coriandru, chimen si coaja de portocala.

Nuci caju condimentate

Ingrediente:
  • 375 gr nuci caju
  • 60 ml sirop de porumb
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 1/2 lingurita coaja de portocala rasa fin
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • un praf de boia de ardei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Tapetati 2 tavi cu hartie de copt si lasati-le deoparte.
Intr-un castron, amestecati nucile caju cu sirop de porumb, pana se acopera uniform. Lasati deoparte.

Intr-un castronel, amestecati sare cu coaja de portocala, ghimbir, coriandru, chimen si boia de ardei.
Presarati aceste amestec peste nuci si amestecati.
Transferati nucile condimentate intr-una din tavile de copt, intinzandu-le intr-un singur strat.

Dati la cuptor 15 minute, pana se rumenesc usor si siropul incepe sa "bolboroseasca".
Mutati-le imediat in cealalta tava de copt, separati-le sa nu ramana lipite si lasati sa se raceasca.

Foto: Flickr


Pofta buna!