Acest mic dejun irakian, condimentat si satios, serveste 4 persoane si isi are originea intr-o colectie de retete mesopotamiene din secolul X.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Incingeti uleiul la foc mediu spre tare, intr-o tigaie adanca, ce se poate folosi si in cuptor.
Gatiti carnea de miel 3-4 minute, pana se rumeneste, zdrobind cu o lingura de lemn bucatile prea mari.
Adaugati ceapa tocata si mai lasati pe foc 4-6 minute, sa se inmoaie.
Adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel tocat, pudra de curry, rosii, sare si piper si amestecati.
Mai lasati pe foc 3-4 minute, pana incep sa se zdrobeasca rosiile.
Faceti 4 adancituri in amestecul de carne si spargeti un ou in fiecare.
Dati la cuptor pana se intaresc albusurile, dar galbenusurile sunt inca moi, aprox. 5-7 minute.
Ornati cu patrunjelul ramas si fulgi de ardei iute zdrobiti.
Serviti cu lipii.
Foto: Flickr
Pofta buna!