Site coolinaria.ro

Mancare de miel cu ochiuri


Acest mic dejun irakian, condimentat si satios, serveste 4 persoane si isi are originea intr-o colectie de retete mesopotamiene din secolul X.

Mancare de miel cu ochiuri

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 450 gr carne de miel tocata
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 10 gr patrunjel tocat
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 2 rosii mici, taiate cubulete
  • 4 oua
  • sare si piper proaspat macinat
  • fulgi de ardei iute zdrobiti
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Incingeti uleiul la foc mediu spre tare, intr-o tigaie adanca, ce se poate folosi si in cuptor.
Gatiti carnea de miel 3-4 minute, pana se rumeneste, zdrobind cu o lingura de lemn bucatile prea mari.
Adaugati ceapa tocata si mai lasati pe foc 4-6 minute, sa se inmoaie.
Adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel tocat, pudra de curry, rosii, sare si piper si amestecati.
Mai lasati pe foc 3-4 minute, pana incep sa se zdrobeasca rosiile.

Faceti 4 adancituri in amestecul de carne si spargeti un ou in fiecare.
Dati la cuptor pana se intaresc albusurile, dar galbenusurile sunt inca moi, aprox. 5-7 minute.
Ornati cu patrunjelul ramas si fulgi de ardei iute zdrobiti.
Serviti cu lipii.

Foto: Flickr


Pofta buna!