Toti avem o reteta preferata de prajitura cu mac, dar nu strica niciodata sa incercam ceva nou.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Tapetati cu hartie de copt o forma rotunda de aprox. 20 cm diametru.
Puneti laptele si macul intr-un castron si amestecati. Lasati deoparte.
Puneti untul, coaja de portocala si zaharul in bolul mixerului si mixati pana obtineti o compozitie usoara si cremoasa.
Adaugati treptat ouale si mixati bine.
Cerneti faina cu praful de copt peste amestecul de unt, dupa care adaugati zeama de portocala si amestecul de lapte cu mac.
Amestecati sa se incorporeze si transferati aluatul obtinut, cu ajutorul unei linguri, in forma de copt tapetata.
Dati la cuptor 55-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Cat timp se coace prajitura, preparati siropul:
Puneti zaharul, zeama de portocala si coaja rasa intr-o craticioara la foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.
Mariti flacara si lasati sa fiarba 5-6 minute, pana capata consistenta de sirop.
Turnati jumatate din sirop peste prajitura fierbinte.
Lasati sa se raceasca, feliati prajitura si turnati restul siropului inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!