O doza de ingrediente mediteraneene (masline, rosii, usturoi si ardei) imbunatateste semnificativ orice mancare cu peste.
Serviti preparatul cu branza feta maruntita.
Amestecati coaja de lamaie cu piper.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu.
Adaugati usturoiul in tigaie si sotati 1 minut sau pana devine auriu.
Adaugati ardeiul gras tocat si sotati 3 minute.
Adaugati rosiile cherry intregi si mai sotati 8-10 minute.
Adaugati maslinele si fasolea si amestecati.
Turnati cu grija vinul in tigaie, mariti flacara si aduceti la fierbere.
Fierbeti pana scade putin zeama, aprox. 8-10 minute.
Asezonati fileurile cu sare si presati coaja de lamaie piperata pe fiecare bucata de peste.
Asezati pestele pe patul de legume din tigaie, intr-un singur strat. Presarati cu oregano.
Acoperiti tigaia si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse pestele 10-12 minute, pana se patrunde si devine opac.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!