Site coolinaria.ro

Cod in stil mediteranean


O doza de ingrediente mediteraneene (masline, rosii, usturoi si ardei) imbunatateste semnificativ orice mancare cu peste.
Serviti preparatul cu branza feta maruntita.

Cod in stil mediteranean

Ingrediente:
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de piper negru
  • 15 ml ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, feliati subtire
  • 1 ardei gras rosu, tocat
  • 350 gr rosii cherry
  • 100 gr masline, tocate fin
  • 1 conserva fasole (425 gr), clatita si scursa
  • 250 ml vin alb sec
  • 4 fileuri de cod de aprox. 175 gr fiecare
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura oregano proaspat, tocat
Mod de preparare:
Amestecati coaja de lamaie cu piper.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu.
Adaugati usturoiul in tigaie si sotati 1 minut sau pana devine auriu.
Adaugati ardeiul gras tocat si sotati 3 minute.
Adaugati rosiile cherry intregi si mai sotati 8-10 minute.
Adaugati maslinele si fasolea si amestecati.
Turnati cu grija vinul in tigaie, mariti flacara si aduceti la fierbere.
Fierbeti pana scade putin zeama, aprox. 8-10 minute.

Asezonati fileurile cu sare si presati coaja de lamaie piperata pe fiecare bucata de peste.
Asezati pestele pe patul de legume din tigaie, intr-un singur strat. Presarati cu oregano.
Acoperiti tigaia si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse pestele 10-12 minute, pana se patrunde si devine opac.
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!