Site coolinaria.ro

Quesadilla cu carne de crab


Daca va place quesadilla si ati vrea sa incercati acasa o reteta noua, asta este o varianta foarte reusita!

Quesadilla cu carne de crab

Ingrediente:
  • 170 gr branza cheddar rasa
  • 60 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 15 gr coriandru tocat
  • 30 ml zeama de portocala
  • 2 lingurite coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 230 gr carne de crab, scursa
  • 200 gr rosii taiate cubulete (curatate de seminte)
  • 110 gr ceapa verde tocata
  • 1 lingura ardei iute tocat fin
  • 8 tortilla de 18-20 cm diametru
  • 70-80 ml ulei vegetal
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron branza cheddar cu crema de branza, coriandru, zeama de portocala, coaja de portocala si coaja de lamaie.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Amestecati carnea de crab cu rosii, ceapa verde si ardei iute.
Ungeti jumatate de tortilla cu amestecul de branza si puneti deasupra amestecul de crab, cu o lingura.
Condimentati cu sare si piper si impaturiti fiecare tortilla in doua.
Apasati usor sa se "sigileze".

Incingeti cate 20-25 de ml de ulei in 2 tigai adanci, la foc mediu.
Gatiti quesadilla in reprize, cate 3 minute pe fiecare parte, pana se topeste branza si se rumeneste invelisul de tortilla, completand uleiul daca e nevoie.
Feliati in doua si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!