O supa cremoasa cu branza si cartofi la cuptor, completata cu buchetele de broccoli si ceapa. Serviti-o cu smantana si ceapa verde tocata.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti cubuletele de cartofi intr-o tava de copt, stropiti cu ulei de masline si asezonati cu sare si piper din belsug.
Amestecati sa se acopere uniform cu ulei.
Dati la cuptor 20 de minute sau pana observati ca sunt gata cartofii.
Zdrobiti usor cartofii, dar nu pana obtineti un piure fin, trebuie sa ramana bucatele intregi. Lasati deoparte.
Intre timp, topiti untul intr-o oala la foc mediu.
Adaugati ceapa tocata si sotati pana se inmoaie, aprox. 8 minute.
Adaugati faina si 1/2 lingurita de sare si mai amestecati pe foc 2 minute.
Adaugati treptat apa, supa de legume si smantana, continuand sa amestecati.
Adaugati bucatelele de broccoli si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit, cu capac.
Lasati sa fiarba 7-10 minute, pana se inmoaie broccoli.
Adaugati cartofii fierbinti, mustarul si 2/3 din branza cheddar si amestecati pana se topeste branza.
Serviti supa in boluri individuale, presarand cu branza cheddar ramasa, ceapa verde tocata si o lingura de smantana.
Foto: Flickr
Pofta buna!