Puteti cumpara aluatul gata preparat pentru placinta sau il puteti coace acasa, in orb, dupa reteta preferata.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Incingeti uleiul intr-o oala la foc mediu.
Adaugati ceapa si caliti-o 2-3 minute, amestecand des.
Adaugati varza si micsorati putin flacara.
Acoperiti partial oala si lasati sa se inabuse varza 15-25 de minute, amestecand des, pana se inmoaie foarte tare.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust, si mai adaugati apa daca vi se pare ca e prea uscata compozitia.
Luati de pe foc si amestecati cu smantana si mustar.
Adaugati branza cheddar rasa si amestecati usor.
Cu o lingura, umpleti crusta de placinta cu amestecul obtinut si nivelati.
Presarati pesmet si dati la cuptor 40 de minute sau pana se rumeneste.
Foto: Flickr
Pofta buna!