Site coolinaria.ro

Piept de pui cu sos de fructe


Puteti completa sosul de mango si capsuni cu ceapa rosie taiata cubulete.

Piept de pui cu sos de fructe

Ingrediente:
  • Pentru pui:
  • 4 buc. piept de pui file
  • 100 ml miere
  • 60 ml sos de soia
  • 50 gr zahar brun
  • 60 ml zeama de lime
  • 60 ml vin alb
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • o mana de patrunjel tocat (optional)

    Pentru sos:
  • 125 gr mango, curatat si taiat cubulete
  • 150 gr capsuni, taiate cubulete
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura patrunjel tocat (sau busuioc, dupa gust)
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron ingredientele pentru marinata de pui: miere, sos de soia, zahar brun, zeama de lime, vin alb, usturoi si patrunjel.
Adaugati puiul si dati la rece cateva ore.
Scurgeti bine bucatile de pui si preparati-le pe gratar.

Amestecati intr-un castron toate ingredientele pentru sos: mango, capsuni, zeama de lamaie, patrunjel (sau busuioc), sare si piper.
Serviti gratarul de pui cu sosul de fructe si garnitura preferata.

Foto: Flickr


Pofta buna!