Piept de pui cu sos de fructe
Puteti completa sosul de mango si capsuni cu ceapa rosie taiata cubulete.
Ingrediente:
- Pentru pui:
- 4 buc. piept de pui file
- 100 ml miere
- 60 ml sos de soia
- 50 gr zahar brun
- 60 ml zeama de lime
- 60 ml vin alb
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- o mana de patrunjel tocat (optional)
Pentru sos:
- 125 gr mango, curatat si taiat cubulete
- 150 gr capsuni, taiate cubulete
- 15 ml zeama de lamaie
- 1 lingura patrunjel tocat (sau busuioc, dupa gust)
- 1/4 lingurita sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron ingredientele pentru marinata de pui: miere, sos de soia, zahar brun, zeama de lime, vin alb, usturoi si patrunjel.
Adaugati puiul si dati la rece cateva ore.
Scurgeti bine bucatile de pui si preparati-le pe gratar.
Amestecati intr-un castron toate ingredientele pentru sos: mango, capsuni, zeama de lamaie, patrunjel (sau busuioc), sare si piper.
Serviti gratarul de pui cu sosul de fructe si garnitura preferata.
Foto: Flickr
Pofta buna!