Site coolinaria.ro

Supa de rosii cu spanac


Transformati banala supa de rosii intr-un festin cu spanac baby, paste mici si condimente din belsug.

Supa de rosii cu spanac

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 75 gr ceapa tocata
  • 170 gr pasta de tomate
  • 800 gr rosii din conserva, taiate cubulete
  • 500 ml supa de legume
  • 500 ml apa
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita maghiran (optional)
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru, dupa gust
  • 1 frunza de dafin
  • 150 gr spanac baby, tocat
  • 15 ml otet balsamic
  • 150 gr paste scoici
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o oala.
Adaugati ceapa si caliti-o pana se rumeneste usor, aprox. 10 minute.
Adaugati pasta de tomate si amestecati pe foc inca 1 minut.
Adaugati rosiile din conserva, supa de legume, apa si toate condimentele.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si lasati sa fiarba inabusit 30 de minute.
Adaugati spanacul si otetul balsamic, amestecati si mai lasati pe foc 5 minute.
Separat, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti-le si clatiti-le.
Adaugati pastele fierte in supa, aduceti la fierbere, scoateti frunza de dafin si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!