Site coolinaria.ro

Rosii umplute in foietaj


Serviti un amestec delicios de carnati, ceapa, telina si parmezan in cosulet de aluat cu rosii.

Rosii umplute in foietaj

Ingrediente:
  • 6 rosii mici
  • 1 foaie aluat de foietaj, decongelata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 tulpina telina, feliata subtire
  • 230 gr carnati
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 ou mare
  • 1 lingura smantana
  • sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Taiati capacelele rosiilor si indepartati semintele.
Sarati-le si puneti-le la scurs pe un gratar, cu partea taiata in jos.
Intre timp, intindeti aluatul si decupati-l in 6 bucati de aprox. 10 x 10 cm.
Puneti patratele de aluat intr-o tava de briose si apasati usor pentru a forma un cosulet, cu marginile pe dinafara.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati deoparte.

Indepartati membrana carnatilor si maruntiti carnea.
Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu spre tare.
Adaugati ceapa si telina si sotati pana se rumeneste ceapa, aprox. 3 minute.
Adaugati carnea de la carnati si lasati pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand.
Luati de pe foc si adaugati patrunjelul si parmezanul. Amestecati.

Impartiti umplutura din tigaie in cele 6 rosii si asezati cate una in fiecare cosulet de aluat.
Bateti usor oul cu smantana si ungeti marginile aluatului.
Impaturiti usor colturile aluatului peste rosie, fara sa fortati.

Dati la cuptor pana se rumeneste aluatul, aprox. 15 minute.
La jumatatea timpului de coacere, puneti la loc capacelele rosiilor.
Lasati sa se raceasca 10 minute inainte de a le servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!