O gustare inedita, cam prea bogata in calorii, dar care sigur o sa va placa. Se poate pastra la rece timp de o luna.
Prajiti baconul intr-o tigaie antiaderenta, in transe, pana se rumeneste usor si abia incepe sa devina crocant.
Scurgeti grasimea lasata de bacon si pastrati-o deoparte.
Maruntiti baconul prajit in bucatele de 2-3 cm.
Maruntiti chorizo si adaugati-l in tigaie pana capata aceeasi consistenta cu baconul. Aruncati grasimea lasata de chorizo.
Adaugati in tigaie putina grasime de la bacon si prajiti ceapa si usturoiul la foc mediu, fara sa lasati sa se caramelizeze.
Transferati baconul, ceapa si usturoiul intr-o oala cu fund dublu preincalzita si completati cu restul ingredientelor, inclusiv grasimea pastrata deoparte.
Amestecati bine si lasati sa fiarba inabusit la foc mic timp de 2 ore.
Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca de oala si adaugati cate 100 ml de apa la fiecare jumatate de ora, daca amestecul pare prea uscat.
Luati oala de pe foc si lasati se se raceasca 15-20 de minute.
Transferati compozitia in robotul de bucatarie. Daca vi se pare ca e prea multa grasime, scurgeti o parte din ea inainte.
Pulsati cateva secunde pana obtineti consistenta de dulceata, dar nu exagerati, pentru ca se va transforma in pasta.
Transferati dulceata intr-un borcan de 500 ml, insurubati capacul si dati la rece.
Foto: Flickr
Pofta buna!