O conserva de naut, una de sos de rosii si cateva condimente va asigura o masa usoara in stil marocan.
Puneti nautul in robotul de bucatarie si pulsati pana se marunteste, fara sa devina pasta.
Transferati nautul intr-un castron si condimentati-l cu chimen, paprika, sare si piper. Amestecati bine.
Adaugati miezul de paine maruntit si un ou.
Cu o lingura mare, amestecati bine compozitia. Daca vi se pare prea lichida, mai adaugati paine.
Formati chiftele turtite intre palme, ar trebui sa obtineti 4 mari sau 6 medii.
Incingeti o tigaie la foc mediu si adaugati uleiul de masline.
Prajiti cate o chiftea odata si dupa ce se rumeneste pe o parte, intoarceti-o pana se gateste uniform.
Transferati toate chiftele prajite pe o farfurie si preparati sosul.
Incalziiti o craticioara la foc mediu.
Turnati ulei de masline si, dupa ce se incalzeste, adaugati sosul de rosii.
Condimentati cu sare, piper, paprika, pudra de usturoi, nucsoara si chimen si amestecati.
Cand sosul incepe sa capete aroma si "bolboroseste", adaugati un praf de scortisoara.
Lasati sa fiarba inabusit la foc mic 10-15 minute.
Serviti chiftelele de naut cu sosul preparat.
Foto: Flickr
Pofta buna!