Iubitorii caramelului si ai vaniliei trebuie sa incerce aceasta reteta de inghetata de casa!
Amestecati intr-o oala smantana cu laptele si 100 gr zahar.
Razuiti semintele din pastaia de vanilie si adaugati-le cu tot cu pastaie in compozitie.
Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand pana se dizolva zaharul.
Intre timp, bateti bine galbenusurile cu zaharul ramas, aprox. 2 minute.
Cu un tel, incorporati treptat crema fierbinte in galbenusurile batute.
Transferati compozitia inapoi in oala si amestecati pe foc 3 minute, pana se ingroasa crema si ajunge la 80-82 de grade Celsius. Nu aduceti la fierbere!
Strecurati crema intr-un castron asezat in baie de gheata.
Lasati sa se racesca de tot, amestecand la fiecare sfert de ora.
Acoperiti si dati la rece peste noapte.
Procesati crema in aparatul pentru inghetata, conform indicatiilor de utilizare.
Transferati inghetata intr-o cutie cu capac si congelati minim 6 ore.
Foto: Flickr
Pofta buna!