Site coolinaria.ro

Sirop de cirese


Completati deserturile preferate (clatite, prajituri, inghetata...) cu un sirop de cirese preparat in casa.

Sirop de cirese

Ingrediente:
  • 450 gr cirese, fara samburi
  • 150 gr zahar tos
Mod de preparare:
Puneti ciresele si zaharul intr-o craticioata la foc mediu.
Amestecati sa se acopere ciresele uniform cu zahar si, cand se incalzeste amestecul, zdrobiti cu o presa de piure ca sa lase zeama.
Aduceti la fierbere, amestecand din cand in cand pana se dizolva zaharul.
Fierbeti inabusit pana se inmoaie ciresele si incep sa se descompuna, aprox. 15 minute.
Strecurati amestecul inhtr-un castron, presand bine sa obtineti tot siropul.
Puteti lasa si cateva bucati de cirese in sirop, pentru un plus de consistenta.
Lasati sa se raceasca si depozitati la rece intr-un borcan.
Puteti folosi siropul obtinut in termen de 2 saptamani.

Foto: Flickr


Pofta buna!