Site coolinaria.ro

Inghetata cu lapte batut


Desi nu contine crema de branza, gustul fin al acestei inghetate duce cu gandul la o felie de cheesecake.

Inghetata cu lapte batut

Ingrediente:
  • 500 ml smantana
  • 250 gr zahar
  • 6 galbenusuri mari (sau 10 mici)
  • 500 ml lapte batut
  • un praf de sare
  • 5 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Puneti smantana cu 200 gr zahar intr-o craticioara si aduceti la fierbere la foc mediu.
Intr-un castron mare, bateti galbenusurile cu zaharul ramas (50 gr) si un praf de sare.
Dupa ce smantana ajunge la fierbere, opriti focul si turnati o cantitate mica peste galbenusuri, batand in continuare cu telul, pana scade temperatura compozitiei.
Continuati sa adaugati si sa bateti cate putina smantana fierbinte in amestec.
Dupa ce incorporati toata smantana, transferati crema inapoi in craticioara.
Gatiti la foc mic spre mediu, amestecand in continuu, pana se ingroasa crema si ramane pe dosul lingurii.
Strecurati intr-un castron si amestecati cu lapte batut si esenta de vanilie.
Lasati sa se raceasca de tot compozitia, inainte de a o transfera in aparatul de inghetata.
Procesati conform instructiunilor aparatului.

Foto: Flickr

Pofta buna!