Site coolinaria.ro

Placinta cu visine


Un desert dulce-acrisor de vara, ideal cu o cupa de inghetata de vanilie.

Placinta cu visine

Ingrediente:
  • aluat placinta, rece
  • 1 kg visine
  • 200 gr zahar
  • 30 gr amidon de porumb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri smantana
Mod de preparare:
Scoateti samburii visinelor si preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati visinele cu zahar, amidon de porumb, zeama de lamaie si sare si lasati deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 38 x 25 cm (inalta de 2-3 cm).

Pe masa tapetata cu faina, intindeti aluatul de placinta intr-un dreptunghi de aprox. 30 x 45 cm.
Este dificil de lucrat cu o dimensiune asa mare, dar incercati sa faceti totul cat mai repede, pentru ca aluatul sa nu apuce sa se incalzeasca.
Puneti aluatul in tava (va trece lejer peste marginile tavii).
Umpleti cu amestecul de visine si lasati deoparte.

Intindeti o bucata mai mica de aluat intr-un dreptunghi de aprox. 40 x 28 cm si acoperiti cu el umplutura.
Impaturiti aluatul initial care trece de margini peste aluatul de deasupra si ciupiti marginile peste tot, ca sa sigilati placinta.
Indepati aluatul peste tot cu furculita si ungeti cu smantana.

Coaceti placinta 40-55 de minute, pana se rumeneste si incepe sa bolboroseasca umplutura.
Transferati pe un gratar sa se mai raceasca 45 de minute.
Serviti placinta calduta, cu o cupa de inghetata.

Foto: Flickr


Pofta buna!