Preparati siropul aducand la fierbere cafeaua cu zahar.
Micsorati flacara, adaugati bucatile de para si lasati pe foc pana se inmoaie.
Scoateti perele cu ajutorul unei palete cu gauri, lasati sa se scurga si asezati-le pe fundul a 2 mici vase ramekin.
Readuceti cafeaua la fierbere si lasati pe foc pana se ingroasa - ar trebui sa obtineti aprox. 2 linguri (30 ml) de sirop.
Turnati siropul peste perele din ramekin si dati la rece.
Incalziti smantana cu lapte, zahar, semintele de vanilie razuite si invelisul jumatatii de pastaie.
Lasati sa fiarba inabusit 10-15 minute.
Adaugati agar-agar si mai amestecati pe foc 2 minute.
Luati de pe foc si lasati sa se mai raceasca.
Cand amestecul devine caldut (aprox. 45 grade Celsius), turnati printr-o sita fina deasupra perelor cu sirop.
Dati la rece pana se incheaga bine si rasturnati pe farfurioare inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!