Serviti acest sorbet aromat cu sirop caramel preparat in casa si bucatele de chec.
Spalati caisele, taiati-le in doua si indepartati samburii.
Fierbeti caisele 5 minute in apa incalzita cu zeama de lamaie.
Scurgeti-le si puneti-le inapoi pe foc, de data aceasta cu miere.
Mixati si lasati deoparte sa se raceasca putin.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti galbenusurile cu zahar.
Amestecati-le apoi cu piureul de caise si lasati sa se raceasca de tot.
Bateti smantana frisca si incorporati-o in piureul racit.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le cu grija in preparat.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.
SIROP:
Puneti apa cu zahar intr-o caserola la foc mediu.
Cand incepe sa se rumeneasca zaharul, amestecati bine cu o spatula pana obtineti un sos caramel.
Adaugati smantana si amestecati bine, dupa care incorporati untul si opriti flacara.
Sosul caramel este gata!
Pofta buna!