Site coolinaria.ro

Sorbet de caise cu sirop caramel


Serviti acest sorbet aromat cu sirop caramel preparat in casa si bucatele de chec.

Sorbet de caise cu sirop caramel

Ingrediente:
  • Pentru sorbet:
  • 500 gr caise
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura miere
  • zeama de la 1/2 lamaie

    Pentru sirop:
  • 200 gr zahar pudra
  • 45 ml apa
  • 100 ml smantana
  • 50 gr unt
Mod de preparare:
Spalati caisele, taiati-le in doua si indepartati samburii.
Fierbeti caisele 5 minute in apa incalzita cu zeama de lamaie.
Scurgeti-le si puneti-le inapoi pe foc, de data aceasta cu miere.
Mixati si lasati deoparte sa se raceasca putin.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti galbenusurile cu zahar.
Amestecati-le apoi cu piureul de caise si lasati sa se raceasca de tot.
Bateti smantana frisca si incorporati-o in piureul racit.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le cu grija in preparat.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.

SIROP:
Puneti apa cu zahar intr-o caserola la foc mediu.
Cand incepe sa se rumeneasca zaharul, amestecati bine cu o spatula pana obtineti un sos caramel.
Adaugati smantana si amestecati bine, dupa care incorporati untul si opriti flacara.
Sosul caramel este gata!


Pofta buna!