Site coolinaria.ro

Inghetata de ciocolata duo


Inghetata de ciocolata este in topul preferintelor, iar atunci cand este completata cu un sos de ciocolata preparat in casa, succesul e garantat!

Inghetata de ciocolata duo

Ingrediente:
  • Pentru inghetata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte, marutita
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 6 oua, separate

    Pentru sos:
  • 100 gr ciocolata de menaj
  • 100 ml lapte
  • 20 gr unt
  • 30 gr zahar pudra
  • 15 ml smantana
Mod de preparare:
Topiti cele 2 tipuri de ciocolata impreuna cu untul la microunde sau baie de aburi.
Bateti galbenusurile cu zahar pana se omogenizeaza si se deschid la culoare.
Adaugati ciocolata topita si amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le in amestec.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.
Dupa 30 de minute, scoateti din congelator si amestecati bine cu furculita, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Repetati acest pas de 3 ori, din 30 in 30 de minute.
Depozitati in congelator pana serviti.

SOS:
Topiti ciocolata cu unt si lapte la microunde sau baie de aburi.
Amestecati cu zahar pudra si smantana.
Aduceti la fierbere amestecand incontinuu si luati imediat de pe foc cand incepe sa fiarba.
Lasati sa se raceasca.


Pofta buna!