Site coolinaria.ro

Sorbet de mango cu sirop de caise


Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.

Sorbet de mango cu sirop de caise

Ingrediente:
  • Pentru sorbet:
  • 1 mango bine copt
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar pudra
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 2 albusuri

    Pentru sirop:
  • 500 gr caise
  • 75 gr zahar extrafin
  • zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Topiti zaharul in apa la foc mic si amestecati cateva minute cu o spatula.
Dupa ce se incheaga siropul,opriti focul si pastrati deoparte.
Pasati mango cu zeama de lamaie. Adaugati siropul racit si amestecati bine.
Transferati compozitia intr-un recipient si puneti-l in congelator 4 ore.
Dupa ce trec cele 4 ore, bateti albusurile spuma si scoateti sorbetul din congelator.
Amestecati usor sorbetul, sa se uniformizeze si incorporati cu grija albusurile, cu ajutorul unei spatule.
Puneti din nou in congelator.

SIROP:
Spalati caisele, taiati-le in doua si indepartati samburii.
Puneti jumatatile de caise intr-o tava de copt, stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar.
Dati la cuptor 20 de minute si lasati apoi sa se raceasca de tot.
Dupa ce se racesc (pot fi si putin caldute), scoateti-le miezul cu o lingurita si transferati-l intr-un castron.
Aruncati pielitele, dar pastrati zeama lasata in tava.
Mixati pulpa fructelor cu zeama si pastrati siropul la rece.


Pofta buna!