Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Topiti zaharul in apa la foc mic si amestecati cateva minute cu o spatula.
Dupa ce se incheaga siropul,opriti focul si pastrati deoparte.
Pasati mango cu zeama de lamaie. Adaugati siropul racit si amestecati bine.
Transferati compozitia intr-un recipient si puneti-l in congelator 4 ore.
Dupa ce trec cele 4 ore, bateti albusurile spuma si scoateti sorbetul din congelator.
Amestecati usor sorbetul, sa se uniformizeze si incorporati cu grija albusurile, cu ajutorul unei spatule.
Puneti din nou in congelator.
SIROP:
Spalati caisele, taiati-le in doua si indepartati samburii.
Puneti jumatatile de caise intr-o tava de copt, stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar.
Dati la cuptor 20 de minute si lasati apoi sa se raceasca de tot.
Dupa ce se racesc (pot fi si putin caldute), scoateti-le miezul cu o lingurita si transferati-l intr-un castron.
Aruncati pielitele, dar pastrati zeama lasata in tava.
Mixati pulpa fructelor cu zeama si pastrati siropul la rece.
Pofta buna!