Briose cu lamaie
Cantitatile date sunt pentru 24 de mini-briose pufoase si aromate.
Ingrediente:
- 250 gr unt moale
- 250 gr zahar pudra
- 250 gr faina care creste singura
- un praf de sare
- 4 oua
- 30 ml lapte
- 30 ml zeama de lamaie
- coaja rasa de la 2 lamai
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Frecati bine untul intr-un castron mare si adaugati peste el restul ingredientelor.
Amestecati cu telul pana obtineti o compozitie fina.
Ungeti 2 tavile de 12 briose si tapetati-le cu hartiute.
Cu ajutorul unei linguri sau al unui cleste de inghetata impartiti aluatul in forme.
Puneti ambele tavi in cuptor si coaceti 15 minute.
Schimbati-le intre ele si mai coaceti 5 minute, pana sunt toate briosele rumenite uniform.
Scoateti tavile din cuptor si lasati sa se raceasca briosele cateva minute inainte de a le scoate.
Puneti briosele calde pe un gratar pana se racesc de tot.
Foto: Flickr
Pofta buna!